Selecteer een pagina

Martine Lemmens

kleur -textuur -ingetogen-organisch-bezielend-sensitief-tactiel

 

Na mijn studie kunstgeschiedenis, met specialisatie modefotografie, begon ik als hoedenontwerper en kwam zo in aanraking met vilt. Mijn fascinatie voor textiele materialen werd hierdoor verder versterkt. Nu maak ik textielobjecten en installaties.

Mijn werken zijn vaak heel ruimtelijk, maar ik werk ook in het platte vlak. De beelden zijn abstract en/of deels figuratief. De textuur van het materiaal speelt hierbij een belangrijke rol. Vilt, waar ik vaak mee werk, bied mij de mogelijkheid tot meer gelaagdheid.

Ik werk graag in rust en stilte om mijn ideeën in kunst te realiseren. Ik doe dit met  thema’s en onderwerpen die rondom mij aanwezig zijn. Intermenselijke relaties, natuur, kunst en modegeschiedenis inspireren en motiveren mij. Ook gebruik ik veel autobiografische elementen.

 

Bagage culturel

Naast mijn textielwerk in mijn atelier ben ik onder de naam Bagage culturel werkzaam als museumdocent, rondleider en begeleid ik workshops in het Rijksmuseum in Amsterdam en Museum De Lakenhal in Leiden. Ook ben ik werkzaam als creatief beeldend docent in het basis en voortgezet onderwijs via SEP en Kleinkunstig.

Meer informatie over onderwijs en workshops op maat in musea, in mijn atelier of bij u thuis, zie CONTACT.

Contact

Telefoon 0641620670
E-mail info@martinelemmens.nl

Atelier open

Atelier te bezoeken op afspraak
Zuidlaan 8 2111GC Aerdenhout

 

Follow Martine